8 iz 80-ih ob 8-h

michael jackson 1
madonna-80s

8 iz 80-ih ob 8-h

Vsak delavnik ob 20h zvečer se vrnemo v čas, ko so nastali največji, najbolj odmevni in večni hiti. Predvajamo vam 8 pesmi iz 80-ih let, ki ostajajo rdeča nit glasbene usmeritve Radia Ekspres od njegovega začetka.

 

80. leta, to je čas, ko je Michael Jackson izdal – kasneje najbolj prodajan album vseh časov Thriller. Govori se tudi, da je pesem posnel skupaj Freddijem Mercuryjem, a posnetek nikoli ni prišel v javnost.

 

To je obdobje, ko je zaslovela kraljica popa Madonna in ko je svoje mesto med zvezdami našla Kylie Minogue. Ste vedeli, da je njen prvi hit “cover”? Priredba Locomotion je še danes ena najbolj pogosto predvajanih pesmi na radijskih postajah.

 

To so leta, ko sta tako duo Eurythmics kot Van Halen izdala albuma z naslovom 1984. Temelji na zgodbi in ideji Georgea Orwella 1984, ki je bila izdana prav tega leta.

 

In to je desetletje, ko je svoja kolesa pognal MTV. V ZDA so ga prvič lahko gledali 1. avgusta 1981. Se spomnite prve pesmi in spota, ki so ga predvajali? To je bil legendarni Video Killed The Radio Star (Buggles).

 

Pridružite se nam na 106,4!

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...