Poskus umora?

Kolesarska steza

Poskus umora?

Osumljenec, ki naj bi v sredo zjutraj namerno povozil škofjeloškega župana Miho Ješeta, je še vedno v priporu zaradi nevarnosti ponovitve dejanja. Tožilstvo je prepričano, da je šlo za poskus umora. Napadeni je pri tem utrpel hude telesne poškodbe.

 

Osumljenec naj bi bil loški politik Blaž Kujundžič. Ta je leta 2006, ko je na volitvah slavil bivši župan Igor Draksler, kot predsednik občinske SDS kandidiral za župana. Tudi kasneje je še ostal v politiki. Pred dvema letoma je tako kandidiral za občinskega svetnika na listi SMC.

 

V lokalnem odboru SMC Škofja Loka so nad dejanjem zgroženi: “Dejanje najodločneje obsojamo, saj za nobeno nasilje ne more in ne sme biti opravičila,” so poudarili in dodali, da so takšna dejanja za njih absolutno nezdružljiva s članstvom v stranki in kakršnimkoli delovanjem v politiki na lokalni ali državni ravni.

 

Glede na pravno kvalifikacijo gre po mnenju tožilstva za poskus umora “iz morilske sle, iz koristoljubnosti, zato da bi storil ali prikril kakšno drugo kaznivo dejanje, iz brezobzirnega maščevanja ali iz kakšnih drugih nizkotnih nagibov”. Zagrožena kazen za takšen umor je najmanj 15 let zapora, v primeru poskusa pa se storilec kaznuje v mejah kazni.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...