Župan odgovoril na vaša vprašanja o Ljubljani

ladjica ljubljanica
koseki bajer visitljubljana
ljubljanski grad

Župan odgovoril na vaša vprašanja o Ljubljani

Kot vsak prvi četrtek v mesecu, smo v studiu Radia Ekspres gostili župana Ljubljane Zorana Jankovića, ki je odgovarjala na vaša vprašanja o Ljubljani. Tokrat smo se posvetili vožnji s Seagwayi po Ljubljani, brezobzirnim kolesarjem, tovornjakarjem, ki pogosto zaparkirajo kolesarske steze, drugim prometnim vprašanjem, klopicam v Savskem naselju in počitniškim aktivnostim. Županovim odgovorom na vprašanja lahko prisluhnete spodaj.

 

Poklicala nas je poslušalka iz Savskega naselja, kjer pogreša klopi za starejše, in opozarja na divjake, ki ne upoštevajo hitrostnih omejitev. Kakšno rešitev lahko pričakuje od Ljubljane?

 

 

Janez iz Ljubljane razmišlja o nakupu Seagwaya, zato ga je zanimalo, kje se sme voziti z njim – tudi po pešconi? Izvedeli smo tudi, da pri železniški postaji urejejajo kolesarnico in prostor, kjer bo mogoče kolesa popraviti.

 

 

Bojana iz Ljubljane je zanimalo, ali drži, da ima tako čudovita in lepa Ljubljana res še vedno težave z dostopnostjo do pitne vode. Kaj pravi na to župan?

 

 

Luka je župana pobaral in povprašal o počitniških namigih na območju Ljubljane. Župan mu je seveda priporočil tudi otvoritev kopališča Kolezija.

 

 

Janez iz okolice Ljubljane je opozoril, da številni šoferji pri Tušu Cash&Carry še vedno parkirajo na kolesarski stezi in ovirajo promet. Ali bodo tam postavili količke, stebričke, redarje?

 

 

Poslušalec Jože je bil do ljubljanskih načrtov precej kritičen. Moti ga zaprtje središča Ljubljane, ki da le škoduje mestu in ga pušča praznega. Vsaj med tednom opaža, da so predeli okrog trga in mestnega trga prazni. Meni tudi, da je mestni in primestni promet zelo slabo urejen, meni, da rumene cone ne morejo biti dolgoročna rešitev, Sprašuje se tudi, zakaj je bil projekt z železniško postajo in Trigranitom odpovedana. Kaj pravi na vse to župan Janković?

 

 

 

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...