Pokrit olimpijski bazen v Ljubljani?

bazen sport ljubljana
ljubljana1
ljubljanski-grad-ljubljana

Pokrit olimpijski bazen v Ljubljani?

Kot vsak prvi četrtek v mesecu smo tudi tokrat v studiu Radia Ekspres gostili ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je v živo odgovarjal na vaša vprašanja o Ljubljani. V ospredju so bila tokrat vprašanja o športnih objektih, predvsem bazenu. Poslušalki Anka in Urša se sprašujeta, kdaj bo Ljubljana dobila prvi in edini pokrit olimpijski bazen. Vsem odgovorom župana lahko prisluhnete spodaj.

 

Začnimo z vprašanjem Urše o tem, kdaj bo Ljubljana dobila prvi pokrit olimpijski bazen. Župan Zoran Janković ji je odgovoril takole:

 

 

Poklicala nas je tudi Anka, ki vztraja pri olimpijskem bazenu in hkrati sprašuje, zakaj je investicija tako draga in zakaj se razmišlja o njej samo na eni lokaciji.

 

 

Dobra novica je, da bodo spomladi začela veljati nova pravila glede nepravilnega parkiranja v Ljubljani. To pa ne pomeni, da kazni ukinjajo! Več na …

 

 

Še ena vesela novica za tiste, ki potujete s kolesom. Na vprašanje, kdaj bodo Bicikelj razširili tudi v Štepanjsko naselje in na Zaloško, Zoran Janković pravi takole:

 

 

Ivan prihaja iz Janč, zanimalo pa ga je, kdaj lahko tam pričakujejo vodovod. Poslušajte odgovor župana.

 

 

Jan je županu zastavil vprašanje o ureditvi ceste skozi Rožno dolino. “Kot stanovalca me zanima, zakaj še vedno ni urejen enosmerni promet po ljubljanski Rožni dolina IX, kjer redno prihaja do prometnih nesreč?”

 

 

Martina skrbi, zakaj v sklopu množične obnove cest v Ljubljani ne bo obnovljena tudi Cesta na Poljane v Šentvidu.

 

 

Še eno vprašanje smo prejeli, vezano na športne objekte. Na Brodu poleg OŠ bo občina uredila nov objekt in s tem uničila igrišče, ki ga je doslej uporabljal nogometni klub, piše poslušalec. Zanima jih, ali lahko pričakujejo kakšno nadomestilo.

 

 

Alenko je zanimalo, kdaj bodo stanovanja na voljo tistim, ki so se prijavili na razpis za neprofitna stanovanja in so na vrhu lestvice. Odgovor je tak …

 

 

Poklical nas je David in vprašal, kdaj lahko pričakujejo kanalizacijo in plinovod ter druge priključke tudi na Štajerski cesti v Črnučah. Župan je odgovoril, da ustrezne papirje pričakujejo do konca marca. Celotnemu odgovoru pa prisluhnite tukaj …

 

 

Marka je zanimalo, kako je s plačilom odkupa zemljišč v Ljubljani. Zakaj pogodba terja plačilo v enkratnem znesku?

 

 

Zoran Janković je odgovoril tudi poslušalki Jasni o tem, kdaj bo nov razpis za socialna oz. neprofitna stanovanja. Takole pravi …

 

 

Stane je zastavil vprašanje o tem, kdaj bodo podrli vrtnarijo pri Draveljskem pokopališču?

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...