Zmagovalka Evrovizije je Švedska!

Thomas Hanses EBU TH15-1000
Elena Volotova EBU IMG_9798_EV

Zmagovalka Evrovizije je Švedska!

Na jubilejni 60. Evroviziji je slavil predstavnik Švedske Mans Zelmerlöw s skladbo Heroes. Najvišje je kotiral že na stavnicah, dokončno pa je prepričal z izdatno vizualizacijo s simpatičnim belim možičkom. Švedska je na Evroviziji tekmovala 55-krat, pred Zelmerlöwom pa je zmagala že s petimi drugimi predstavniki.

 

Slovenska predstavnika duo Maraaya sta se s skladbo Here for You uvrstila na 14. mesto. Z nastopom sta zadovoljna, saj se je Slovenija tako že drugič zapored uvrstila v finale, njuna pesem pa se uvršča tudi na mnoge evropske glasbene lestvice. Tudi nove udeležbe na slovenski Emi ne izključujeta. Raay je pojasnil, da je Slovenija osma najuspešnejša država na evropskih glasbenih lestvicah. Med najboljših 50 so se po njegovih podatkih danes uvrstili v Nemčiji, zjutraj so bili celo osmi na Švedskem, dobro pa kotirajo tudi na Nizozemskem, Finskem, v Grčiji in na Poljskem.

 

Finalni nastop Maraaye ogledalo 600.000 Slovenk in Slovencev oziroma 30 odstotkov državljanov, česar že dolgo niso zabeležili.

 

Foto: Thomas Hanses, Elena Volotova EBU

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...