Zmagovalcu 15 tisočakov

Ljubljanski maraton

Zmagovalcu 15 tisočakov

Ljubljana bo v nedeljo prizorišče največjega skupinskega seksa, pravi voditelj jutranjega programa, Tomaž Okorn. Tako je vsaj slišal, in sicer s strani izkušenega maratonca Dušana Mravljeta. “Na štartu se vsi rinejo naprej, porivajo in iščejo najboljši položaj. In ves čas te nekdo od zadaj poriva. Jaz pravim temu kar tekaški skupinski seks!”

 

Dušan Mravlje raje teče sam, kot v gneči. “Ampak včasih je pa le dobro, da je tekač v družbi in da doživi množično evforijo maratona,” na podlagi lastne izkušnje pove tudi naš Tomaž.

 

Rekord proge maratona v Ljubljani je 2:08:36, padel je predlani. “Lani je bil rekord v nevarnosti, vendar zaradi snega se ni zgodil. Letos pa imamo spet dva odlična maratonca na progi, od katerih pričakujemo, da bo vsaj eden od njiju postavil nov rekord,” pravi Gojko Zalokar, direktor Timinga in organizator prireditve. Svetovni rekord, ki je padel letos na berlinskem maratonu, je za pet minut boljši.

 

Glede nagrade Zalokar pravi, da je precej visoka, vsaj za naša mišljenja. “Znesek za prvo mesto in za rezultat okrog 2:08:00 znaša okrog 15 tisoč evrov. Če teka postavi rekrod, dobi še 3 tisočake.”

 

No, večina bo vsekakor tekla zaradi lastnega užitka in dosežka, ne denarja. Srečno vsem!

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...