Zlata lisica in Tinina biografija

zlata-lisica-maribor-pohorje
Tina Maze 1
ALPINE SKIING - FIS WC Final, St. Moritz

Zlata lisica in Tinina biografija

ZLATA LISICA – Mariborsko Pohorje bo ta vikend gostilo že 53. Zlato lisico. Članice slovenske ženske reprezentance se veselijo tekme, tudi zaradi nedavnih spodbudnih dobrih rezultatov, dobro pripravljena tekmovalna proga pa jih navdaja z optimizmom.

 

Zlata lisica

Slovenske barve bodona sobotnem veleslalomu branile Ana Drev, Tina Robnik, Katarina Lavtar, Ilka Štuhec, Meta Hrovat in najuspešnejša slovenska alpska smučarka Tina Maze, ki bo po 20 mesecih premora znova v tekmovalnem pogonu na svoji zadnji, poslovilni tekmi v svetovnem pokalu. Po strmini se bo spustila sicer šele po prvi trideseterici. V nedeljo bodo na startu slalomske tekme Ana Bucik, Maruša Ferk, Meta Hrovat, Ilka Štuhec, Saša Brezovnik in Klara Livk.

 

Ana Drev je na pohorski strmini lani z drugim mestom poskrbela za vrhunsko uvrstitev in tudi v začetku letošnje sezone ji je šlo dobro. “Sem v konstantni formi, na prvih štirih tekmah sem bila med deset, tolikokrat kot lani vso sezono. Če se mi vse skupaj poklopi, lahko merim še višje. Upam, da bom pokazala česa sem sposobna,” je povedala slovenska specialistka za tehnične discipline.

 

Biografija Jaz, Tina

Delček pozornosti ob dogodku bo znova ukradla Tina Maze, ki bo na prizorišču dogodka Zlata lisica v Mariboru v soboto, 7. januarja, predstavila svojo biografijo z naslovom Jaz. Tina., ki bo izšla februarja. Biografski roman je nastajal najprej kot dnevniški zapisi Tine Maze, v katerem je izlila svoje dvome, čustva in misli, ki jih dopolnjujejo refleksije in razmišljanja uveljavljenega slovenskega športnega novinarja Vita Divca.

 

“Pisal sem leto in pol, ker je bilo vedno kaj novega. Najprej sem hotel dokončati delo po koncu tekmovalnega obdobja Mazejeve, pa sem vesel, ker se to ni primerilo. Vmes se je marsikaj zgodilo, po premoru Tina tudi drugače razmišlja, kot je tedaj. Želel sem predstaviti Tino takšno, kot je v resnici, na temelju njenih dnevnikov,” je povedal Divac.

 

Foto: sloski.si

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...