Žival za darilo?

Psa, darilo

Žival za darilo?

Tehtno premislite, če je vaš otrok zares dovolj zrel, da bi imel na skrbi hišnega ljubljenčka. V zavetiščih tudi sicer niso najbolj naklonjeni novoletnemu darovanju živali. V zavetiču v Horjulu nikako ne. “Pred prazniki se številni odločajo za posvojitve živali. Ni pa nujno, da so odločitve res premišljene,” pravi Polona Samec iz tega zavetišča.

 

Dodaja, da se v dneh okrog novega leta in božiča se res izognejo posvojitvam, nenazadnje tudi zaradi praktičnega razloga. “V urbanih središčih je v teh dneh veliko pokanja, živali so prestrašene. Pa tudi sicer smo skeptični do tistih, ki pokličejo na predbožični večer ob šestih popoldne in želijo majhno muco. Take običajno zavrnemo,” pravi Samčeva. Nemalokrat se je zgodilo, da so namreč živali po praznikih enostavno vrnili.

 

Tistim, ki si res želijo posvojiti žival svetuje, da počakajo, da se norija okrog decembrskih praznikov poleže, da se življenje spet vrne v ustaljene tire.

 

So pa v zavetišču veseli kakršnihkoli prispevkov za svoje živali. “Veseli smo vsega, sploh pa odej, rjuh, brisač,” še pove Polona Samec iz Zavetišča Horjul.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...