Zeleni teden v Ljubljani

163005_Green Week_Doris Kordic (5 of 20)
163005_Green Week_Doris Kordic (3 of 20)
163005_Green Week_Doris Kordic (10 of 20)

Zeleni teden v Ljubljani

V Ljubljani se je začel Zeleni evropski teden »Ljubljana.Po meri mladih.«, vsakoletno srečanje, ki poteka pod okriljem Evropske komisije. Njegov namen je z dogodki po vsej Evropi prispevati k razpravi, kako doseči pametno, trajnostno in vključujočo rast v Evropi.

 

Letošnji dogodek sta na Špici uradno odprla generalni direktor za okolje pri evropski komisiji Daniel Calleja Crespo in ljubljanski župan Zoran Janković. Po uradnem odprtju so z ladjico odpluli do Livade, kjer je občina skupaj z Zavodom Bob predstavila pilotni projekt Livada. Njegov namen je zasnovati mestno zeleno površino za kreativno preživljanje časa mladih in s tem izboljšati kakovost lokalnega okolja.

 

Poleg tega se bodo v tem tednu zvrstili še drugi dogodki:

 

– Po uradnem odprtju nove površine na Livadi je že stekla akcija 100 supov po Ljubljanici. Suparji, opremljeni z razgradljivimi vrečkami in rokavicami, so svoje supanje po reki združili s čiščenjem nabrežja Ljubljanice, v smeri od Livade proti Vrhniki.

 

– V torek bodo v Mestnem muzeju Ljubljana odprli razstavo svetovno priznanega fotografa Sebastiaa Salgada Geneza, v sredo pa se bo na Ljubljanskem gradu začel Evropski forum za urbano gozdarstvo (EFUF) »Urbani gozdovi za prilagodljiva mesta«.

 

– V četrtek popoldan bodo pred ljubljansko mestno hišo na Točki.Zate. svetovalci Energetike Ljubljana obiskovalcem nudili nasvete o zanje primernem ogrevalnem sistemu, jih popeljali skozi postopke priključitve na omrežje zemeljskega plina ali daljinskega ogrevanja ter jim predstavili ugodnosti pri financiranju investicije v nov ali prenovljen ogrevalni sistem.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...