Zelena prestolnica varčuje z energijo

zelena prestolnica
energetski svetovalec

Zelena prestolnica varčuje z energijo

Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016, je mesec junij posvetila energetski učinkovitosti. Brezplačen program v informacijski točki Točka.Zate. pred Mestno hišo pripravlja javno podjetje Energetika Ljubljana, aktivnosti potekajo tudi v Četrtnih skupnostih Posavje in Rudnik, ki sta v juniju zeleni ambasadorki. Na Radiu Ekspres smo v rubriki Zelena dejstva preverili nekaj dejstev o porabi energije oz. energetski učinkovitosti.

 

V vročih dneh se bomo skušali ohladiti na 101 način, v največ primerih pa seveda s klimo. Na ZPS smo preverili, kakšno klimo naj kupimo, na kaj moramo biti pozorni in kako jo uporabljamo, da bomo kar se da energetsko učinkoviti:

 

 

Osnovnošolcem OŠ Ferda Vesela smo predlagali, da bi po zgledu dneva brez avtomobila izvedli tudi dan brez elektrike. Kako si ga predstavljajo?

 

 

Veliko energije lahko prihranimo že v gospodinjstvu pri kuhanju ali hlajenju. Kako – in kako vam lahko pri tem pomaga neodvisni energetski svetovalec PorabiManj, izveste tukaj:

 

 

Seznam dogodkov, ki se odvijajo v juniju na informacijski točki Točka.Zate. pred Mestno hišo pa najdete na tej povezavi. 22. junija bo v Ljubljani tudi slovesno razglašena Zelena prestolnica Evrope 2018. Za naziv se potegujeta nizozemski mesti ‘s-Hertogenbosch in Nijmegen ter švedska Umeå.

 

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...