Žalsko fontano piva bodo odprli 6. septembra

pivo1

Žalsko fontano piva bodo odprli 6. septembra

Žalsko fontano Zeleno zlato so začeli graditi v maju letos in naj bi uradno otvoritev dočakala ob občinskem prazniku 6. septembra. Trenutno se ukvarjajo z izborom piv zanjo, ob odprtju bo delovalo pet točilnih pip. Piva nja bi sicer menjali, a v poštevi pridejo le tista, ki so narejena iz štajerskega hmelja.

 

Izgradnja fontane bo stala 350.000 evrov, od tega je občina prispevala 170.000 evrov, preostalo pa so donatorska sredstva. Občina nadaljuje z zbiranjem donacij za še tri dodatne pipe, ki bi stale nekaj manj kot 50.000 evrov. Podstavek fontane še čaka na vgradnjo tehnologije, ki bo pitje piva omogočala. Postavlja jo celjsko podjetje Etra.

 

Fontana naj bi imela v končni fazi osem avtomatiziranih točilnih naprav. Obiskovalci bodo lahko kupili stekleni vrč za pivo, ki ga je oblikoval častni občan Žalca Oskar Kogoj, in vplačali število želenih degustacij po dva decilitra piva. Glavna ciljna skupina za fontano bodo organizirane skupine turistov, ki jim želijo ponuditi še ostale turistične aktivnosti in gostinske storitve.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...