Zakaj zapore predora ne gre napovedati?

Karavanke

Zakaj zapore predora ne gre napovedati?

Že od prejšnjega tedna poslušamo, kako letos na slovenskih cestah – v primerjavi s prejšnjim letom – naraščajo nesreče s smrtnim izidom. Jutranji voditelj Radia Ekspres Tomaž je slišal, da naj bi nesreče naraščale tudi zato, ker nas v službi priganjajo: »Recimo od voznikov kombijev in tovornjakov zahtevajo, da blago dostavijo čim hitreje,« razmišlja in dodaja tudi primere dostavljalcev hrane.

 

Neprijetno je tudi voznikom, ki so na poti v Avstrijo. Pri predoru Karavanke včasih čakajo tudi do pol ure. To je kar precej in Tomaž se je obrnil na DARS. Zanima ga, ali se res ne bi dalo urediti tako, da bi voznike prej obveščali o zapori predora.

 

»Če bi zapore fiksirali na točno določeno uro, ne bi bilo možno to optimalno opravljanje. Recimo – na primeru – prejšnji vikend je bila kolona na avstrijski strani dosti daljša, medtem ko je praktično na slovenski v nekem časovnem intervalu sploh ni bilo. To pomeni, da promet iz avstrijske strani poteka dlje časa,« pojasnjuje Marjan Koler z DARS-a.

 

Tomaž ni najbolj zadovoljen z odgovorom. »Sem pa izvedel, da lahko torej čakamo tudi dlje časa. Če greste v Avstrijo, vzemite s seboj kako križanko, da se ne boste preveč dolgočasili,« se glasi nasvet Tomaža, ki je tudi sam že večkrat dobival sive lase zaradi zapore predora.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...