Zakaj dela na Zaloški stojijo že eno leto?

ljubljana1
koseki bajer visitljubljana 2
pica Ljubljana

Zakaj dela na Zaloški stojijo že eno leto?

Kot vsak prvi četrtek v mesecu je tudi danes na vaša vprašanja o Ljubljani v živo odgovarjal ljubljanski župan Zoran Janković. Tokrat so bili na udaru ležeči policaji, berači in seveda šola. Odgovorom lahko prisluhnete spodaj.

 

 

Zaradi zadnjega dogajanja v sosednjih državah ne moremo mimo vprašanaj o beguncih. Kaj bi se zgodilo, če bi v Ljubljano prispelo 1000 beguncev?

 

 

Poslušalko Štefko motijo ležeči policaji na Cesti Hradeckega. Pravi, da načeloma proti takšnim ukrepom za umirjanje prometa sicer nima nič proti, so pa “precej neugodni na tej lokaciji”.

 

 

Poslušalko Štefko je zanimalo tudi, zakaj je na Lavrici omejitev na dvopasovnici 50 km/h in ne 60 (kot v Ljubljani), obenem jo moti tudi to, da so ob začetku šole ojačali semafor ob prehodu za pešce ob OŠ Lavrica, zato prihaja do daljših zastojev.

 

 

Poslušalca Marka je zanimalo, kaj se dogaja z Zaloško na mestu od obvoznice do Vevč, ki bi se morala delati, pa se očitno ne. Predvsem zanima ga križišča Zaloška-Vevška-Kašeljska, ki je epicenter raznih nesreč.

 

 

Mileno iz Ljubljane, lastnico lokala v središču, je zanimalo, zakaj občina ne ukrepa proti beračem, ki nadlegujejo ljudi v kavarna in na javnih mestih.

 

 

Poslušalko Mojco motijo kolesarji, ki divjajo v pešconi. Zanimalo jo je, zakaj proti njim ne ukrepajo z redarji.

 

 

Še enega poslušalca Marka je zanimalo, zakaj ne podaljšajo linije 19 in zakaj na postaji ni nadstreška.

 

 

Naš voditelj Tomaž Okorn po zadnji zmagi Olimpije in dobrem obisku ugotavlja, da se tudi Stožice prebujajo. Župan se je ob tej priložnosti z mislimi z veseljem vrnil v čas njihove otvoritve.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...