Zadovoljni s policisti?

Policija

Zadovoljni s policisti?

Leteči reporter Grega je na spletni strani policija.si zasledil anketo, s katero policisti preverjajo zadovoljstvo državljanov nad njihovim delom. Da bi policistom prihranil nekaj dela, se je sam odpravil na teren in opravil svojo anketo.

 

“Slabe izkušnje imam. Niso me sicer ustavili, vendar zapeljali so pred mano in voznik v policijskem vozilu je bil na telefonu,” se je glasil eden izmed odgovorov. “Jaz pa imam slabe izkušnje. Radarje vedno nastavijo tam, kjer je že tabla za konec naselja,” se glasi drugi odgovor. Kakšno je splošno mnenje, kaj s takšnimi anketami ugotovijo slovenski možje postave?

 

Sandi Šejka, slovenski policist na očitke, da so prestrogi odgovarja: “Tisti, ki ne dela prekrškov, niti nima stikov z nami.” Dodaja, da so vozniki, ki jih ujamejo pri prehitri vožnji, polni raznih izgovorov. “Največkrat, da se jim mudi k zdravniku ali pa po otroke. Tudi, da žena rojeva, se je glasil izgovor.”

 

Da bi takšnemu vozniku nudili policijsko spremstvo, kot vidimo v filmih, redko pride. “Čeprav smo tudi že nudili spremstvo kakemu reševalnemu vozilu,” dodaja policist Sandi Šejka.

 

V takšnih primerih bi policiste seveda pohvalili; v primerih, ko pa nas ujamejo pri prehitri vožnji, napačnem parkiranju ali kakšnem drugem prekršku, pa so jezni izlivov naše jeze. Morda bi morali res kdaj pa kdaj pomesti tudi pred svojim pragom… Anketo glede zadovoljstva z delovanjem slovenskih policistov lahko do konca meseca izpolnete na tej povezavi.

 

Foto: policija.si

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...