Zadnji dan za štipendijo

pek

Zadnji dan za štipendijo

Dijaki prvih letnikov srednjega poklicnega izobraževanja, ki se izobražujejo za deficitarne poklice, lahko samo še danes oddajo vlogo za pridobitev štipendije za deficitarne poklice za tekoče šolsko leto.

 

Na novo lahko štipendijo pridobijo le dijaki prvih letnikov, ki se izobražujejo za poklice kamnosek, izdelovalec kovinskih konstrukcij, oblikovalec kovin orodjar, elektrikar, avtokaroserist, pek, mesar, mizar, zidar, klepar-krovec, izvajalec suhomontažne gradnje, slikopleskar-črkoslikar, pečar, gozdar in dimnikar.

 

K vlogi morajo priložiti fotokopijo zaključnega spričevala šolskega leta 2015/2016, dijaki narodnih manjšin pa še potrdilo občinske samoupravne narodne skupnosti italijanske/madžarske narodnostne manjšine.

 

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije bo podelil do 1000 štipendij v višini 100 evrov mesečno. Če bo sklad prejel več vlog, kot je na voljo sredstev (1,2 milijona evrov), bodo vloge razvrščali na podlagi višje povprečne ocene v zaključnem razredu osnovne šole in višje povprečne ocene izbirnih predmetov v 9. razredu.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...