Začenja se Ljubljanski teden mode

LJFW

Začenja se Ljubljanski teden mode

Začenja se Ljubljanski teden mode pomlad-poletje 2017, ki bo trajal do petka. Tokrat bo potekal na Ljubljanskem gradu, od slovenskih oblikovalcev pa se bodo predstavili Aleksandra Brlan, Ana Jelinič, Barbara Vrbančič, EricMatyash, Janja Videc, Maja Štamol, Morro, M. Fiction, Sanija Reja Aske, Simona Kogovšek, Tina Gorkič in zadruga Zoofa.

 

Revije si bodo obiskovalci na Ljubljanskem gradu lahko v živo ogledali v četrtek in petek v popoldanskih in večernih urah. Dogajanje v sklopu LJFW bo danes odprla predstavitev slovenskih predstavnic Fashion Scout See (Southeast Europe Fashion Showcase, ki nagovarja oblikovalce celotne regije) v desnem atriju Mestne hiše.

 

Na tem dogodku se bodo s svojimi izbranimi kosi kolekcij predstavile Petja Zorec (kolekcija Tristan), Sari Valenci (jesen/zima 2017-18) in Ana Jelinič (Fishion). Oblikovalke bodo dan prej omenjene kose kolekcij predstavile v Beogradu, kjer bo strokovna mednarodna žirija izbranim omogočila predstavitev na londonskem tednu mode v sklopu revij Fashion Scout jeseni 2017.

 

Ljubljanski teden mode bo letos tudi postregel z mednarodnim modnim momentom pri nas. V Pentlji – trgovini s konceptom se bo v četrtek v okviru dogodkov tedna mode odprla pop-up prodaja luksuznih britanskih oblikovalcev visoke mode in ekskluzivna razstava izbranih oblačil Petra Movrina. Prihod britanskih blagovnih znamk Barjis, DBR Bags, Heaven by Deborah Mitchell, Jessica Russell Flint in Yemzi pa bo s svojim obiskom počastila tudi britanska veleposlanica v Sloveniji Sophie Honey.

 

Študentje Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani pa bodo tudi letos svoje kreacije predstavili na zaključni reviji na Ljubljanskem gradu. Koncept letošnjih kolekcij leži v odgovoru na hitro modno industrijo, ki mlade ustvarjalce usmerja k ročnemu delu in novim tehnologijam. O tem razmišlja tudi projekt Idrijska čipka, znotraj katerega so študentje ustvarili koktajl in večerne obleke s sodobno interpretacijo tradicionalne čipke.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...