Za silvestrsko večerjo več kot 200 evrov

kempinski-palace-portoroz

Za silvestrsko večerjo več kot 200 evrov

Lepo vreme in tople temperature ter številni dogodki so tudi za novoletne praznike v Slovensko Istro privabili številne turiste. Hoteli bodo za silvestrovo skoraj polno zasedeni, pestra je tudi ponudba silvestrskih večerij. Cene zanje se začnejo pri 50 evrih, za silvestrski meni v hotelu Kempinski Palace Portorož pa bo treba odšteti 225 evrov.

 

Hoteli v piranski občini so bili do 75-odstotno zasedeni, do novega leta pa se bo obisk še stopnjeval, so pojasnili v Turističnem združenju Portorož. Med gosti prevladujejo tujci, ki so ustvarili skoraj dve tretjini vseh nočitev. Med temi prevladujejo Italijani, Avstrijci in Nemci.

 

V izolski občini so tudi decembra sledili trendu porasta nočitev v posezonskih mesecih. 50 odstotkov gostov prihaja iz Slovenije, sledijo Italijani, Avstrijci in Belgijci. V Izoli se cene večerij gibljejo med 60 in 110 evri. Primer silvestrske večerje v priznani izolski restavraciji vključuje marinirane gambere z ingverjem in jadranske kalamare na solato, kapesante na bučni kremi, gratinirano polento z bakalarjem, svežimi tartufi in rakci na brodet, file brancina po beneško, koromačev pire z istrsko belico in pasiran grah z limoninim oljčnim oljem, sočno pečen biftek v nežni omaki zelenega popra, sladico ter kislo-pekočo juho ob zgodnjih jutranjih urah.

 

V Kopru je zasedenost turističnih zmogljivosti ta čas okoli 80-odstotna. Cena silvestrskih večerij se na koprskem podeželju začne pri okoli 50 evrih. Toliko bodo denimo odšteli gostje restavracije Karjola v Marezigah, kjer bodo deležni tudi glasbene spremljave v živo. Za silvestrsko zabavo z večerjo v Casinoju Carnevale pa bo treba odšteti 70 evrov.

 

V povprečju najdražji so v Portorožu, kjer pa se cene silvestrskih večerij začnejo pri 75 evrih. Najdražjo pa ponujajo v restavraciji Sofia v hotelu Kempinski Palace Portorož, kjer bo treba za silvestrski meni odšteti 225 evrov. Hotelirji sicer poleg večerje ponujajo tudi glasbene programe s plesom, novoletni brunch, kopanje v bazenu ob soju sveč in podobno.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...