Za pastirja v planine!

Velika  planina

Za pastirja v planine!

Velika planina je lepa v vseh letnih časih, tudi v jeseni, ko bo po nižinah že megla in oblačnost, višje pa se bo še dalo ujeti kak sonči žarek več.

 

S poletjem so na Veliki Planini več kot zadovoljni. »Poletje sicer ni ravno rekordno, je pa blizu lanskoletnega rekorda. Glavnina naših gostov je tujcev,« pove direktor Dušan Gombač. Domači gostje bolj prihajajo ob koncih tedna, tudi k maši v cerkev Marije snežne.

 

Jutranji voditelj Radia Ekspres, Tomaž Okorn, je slišal, da v hribe ljudje ne gredo le na oddih ter da bi se naužili lepot in svežega zraka, pač pa tudi po zaslužek. »Baje mladi, ki ne dobijo službe, pridejo v gore za pastirja. A to drži?« je povprašal direktorja Gombača. Ta odgovarja, da je takšnih v planini kar nekaj. »Samo pri nas so trije, ki kombinirajo pašo z delom v Pastirskem muzeju. Na splošno v naših gorah pa jih je res kar nekaj.«

 

Pasejo krave, se učijo in pripravljajo na jesenske izpite. »Ne bi bilo slabo, če bi tudi naše politike poslali na planino krave past,« ob tem meni Tomaž. Bi se naučili več praktičnega dela.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...