Za nami super športni vikend!

peter prevc
Tina Maze fis-ski
Anterselva-Fak

Za nami super športni vikend!

Za veselje (nekateri ga sicer občutijo kot kislo) sta poskrbela tako Peter Prevc kot Tina Maze. Obema se je za las izmuznil veliki kristalni globus. Kljub temu smo lahko ponosni na vse, na Prevca, Tepeša, Mazejevo, Drevovo za prve točke, Jakova za zmago … in jim samo čestitamo. Kapo dol!

 

Za Petrom Prevcem je daleč najboljša sezona. 22-letni Gorenjec je z zmago in drugim mestom na zaključku sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici še drugo leto po vrsti osvojil mali kristalni globus v poletih. Od velikega je bil oddaljen vsega eno točko. Z Nemcem Severinom Freundom sta v skupnem seštevku zbrala enako številko točk, vendar je pokal pripadel Nemcu, ki je zbral večje število zmag. Prevc je v celotni sezoni vpisal skupno 17 uvrstitev na stopničke.

 

Tudi Črnjanki Tini Maze se je pokal izmuznil v zadnjem trenutku. Še pred začetkom zadnje veleslalomske tekme v francoskem Meribelu je vodila v skupnem stešvku, vendar je bila prav na tej boljša Anna Fenninger in ubranila veliki kristalni globus le 22 točkami prednosti. Zadnjo tekmo je torej dobila Fenningerjev, druga je bila Eva-Maria Brem, tretja pa Mazejeva.

 

Slovenski biatlonec Jakov Fak je na zadnji tekmi sezone svetovnega pokala v Rusiji posegel prav na vrh. Brez zgrešenega strela je slavil na preizkušnji s skupinskim startom v Hanti Mansisku. V tej sezoni je na najvišjo stopničko stopil še dvakrat v Novem Mestu, nekoliko starejše pa so njegove zmage iz Holmenkollna (2014), Pokljuke (2012) in Hochfilzna (2012).

 

Čestitkem vsem smučarjem za uspešno sezono!

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...