Koliko stane Elvisova “Golobica”?

Elvis Presley kitara
elvis presley

Koliko stane Elvisova “Golobica”?

Dražbena hiša Julien je na dražbi prodajala več glasbil in drugih predmetov velikanov popularne glasbe. Med predmeti je bila tudi akustična kitara kralja rock’n’rolla Elvisa Presleyja, ki jo je glasbenik dobil od svojega očeta leta 1969. Kitaro Gibson Dove je Elvis prebarval na črno, ko je osvojil črni pas v karateju.

 

Njena prodaja je presegla pričakovanja dražbene hiše. Prodali so jo za več kot 297.000 evrov (334.000 dolarjev), a ne pozabimo, da bo za največje Elvisove oboževalce za vedno neprecenljiva.

 

Kitaro kralja rock’n’rolla je vse dotlej hranil oboževalec Mike Harris. Dve leti pred smrtjo leta 1975 mu je Elvis glasbilo podaril med koncertom v Ashevillu v ameriški zvezni državi Severna Karolina. Za 140.025 dolarjev, sicer manj, kot so si obetali, so prodali tudi Elvisov prvi klavir.

 

Navadni smrtniki si takšnih dragocenosti žal ne moremo privoščiti, vam pa predlagamo, da kraljeve največje uspešnice podoživite skupaj z nami na gala koncertu 8. junija v Festivalni dvorani. Več izveste tukaj.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...