Z Elanom do zvezd

tms-z-elanom-do-zvezd
z-elanom-do-zvezd

Z Elanom do zvezd

V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki do danes odprli začasno razstavo Z Elanom do zvezd. Z njo želijo predstaviti raznoliko proizvodno dejavnost ene najbolj prepoznavnih slovenskih blagovnih znamk, zato so na ogled postavili številne športne pripomočke, zbirko Elanovih smuči in snežnih desk, skibob, maketo jadralnega letala, plovila, otroška igrala in kolesa.

 

Delovna zadruga, tovarna, blagovna znamka Elan je zgodba ljudi, ki že več kot 70 let izdelujejo vrhunsko športno orodje. “Posamezni Elanovi izdelki, predvsem smuči, postavljajo svetovne trende in verjamemo, da jih bodo tudi v prihodnje,” so sporočili iz muzeja.

 

Veliko športnikov so prav Elanove smuči pripeljale do zvezd. Temelj Elanove uspešnosti so bile stalne tehniške in tehnološke inovacije razvojnikov, inženirjev in konstruktorjev. Med leti 1970 in 1980 so zasnovali in izdelali več kot 300 novih strojev ter naprav, ki jih dotlej niso uporabljali v proizvodnji nikjer drugje na svetu.

 

Začasna razstava, podnaslovljena Elan in njegovi predhodniki, bo obogatena z video gradivom iz Arhiva RS in pričevanji nekdanjih zaposlenih. Na ogled bo do 17. septembra 2017, odprl pa jo je nekdanji smučarski šampion Bojan Križaj.

 

Foto: TMS

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...