Vrteli smo kolo sreče

Vrteli smo kolo sreče

Radio Ekspres je na tokratnem pohodu okoli Ljubljane vrtel kolo sreče. 

 

Za bogate nagrade sta poskrbela Isostar in Chupa Chups. Če ste nas obiskali pri šotoru Radia Ekspres ste zagotovo dobili kakšno nagrado.

 

Sicer pa se je na Kongresnem trgu končala tridnevna prireditev, ki je od četrtka do sobote združila natanko 34.044 pohodnikov in 5.253 tekačev na Teku trojk. S Tekom trojk in rekreativnim pohodom Pot ob žici sta organizatorja Mestna občina Ljubljana in Timing Ljubljana že 61. leto zapored obudila spomin na dneve, ko je Ljubljano obdajala bodeča žica.

 

Po četrtkovem pohodu vrtcev in petkovem množičnem pohodu osnovnošolcev, so se danes na daljše rekreativne pohode podali še vsi ostali. Do 14. ure se je na izhodiščnih točkah pohodov zabeležilo 9.050 udeležencev, ki bodo do 17. ure premagovali 35 km dolgo razdaljo.

 

Tek trojk s ciljem na Kongresnem trgu je skupno štel 1.751 trojk. Od tega je bilo kar 184 trojk takšnih, ki so obračunale s težjo, 29 km progo. Pri tem je bila najhitrejša moška trojka z imenom BC Marketing v sestavi Hafner Domen, Jereb Urban in Kustec Gregor. Za prihod v cilj so potrebovali 1:48:40. Čas 2:18:33 so dosegla prva dekleta v sestavi Kravos Jerica, Bajc Monika in Lemut Klementina združene v trojki ŠD Nanos 2 – Swarco Lea. Med prvo moško in prvo žensko trojico tekačev na daljši preizkušnji, je pritekla mešana trojka z imenom ŠD Nanos 5 – Swarco Lea (Ferjančič Tomaž, Tratnik Petra in Ipavec Kristjan), v času 2:00:32. 

 

Odlični nastopi so uspeli tudi moški trojki na 12,5 km preizkušnji z imenom Inov8 Slovenija (Bregar Gašper, Cvet MIran in Bečan Timotej), zmagovalkam ženske kategorije Vstala Primorska (Kotar Ilijaš Jana, Prašnikar Nataša, Bele Kristina) in mešani ekipi TK Šmarnogorska naveza (Plaznik Matic, Jaklič Sara in Rezai Bashir), ki so si prav tako pritekla prva mesta.

 

Šolskih trojk je bilo letos rekordnih 414. Med osnovnošolci je slavila OŠ Vodice 2 (Jakofčič Smrekar Simon, Rakun Žiga, Lunder Gal), med dekleti OŠ Sevnica 1 (Haler Lea, Dobovšek Nika in Tratar Eva), med mešanimi trojkami pa OŠ Notranjski odred 1 (Zabukovec David, Ožbolt Gašper, Sterle Kiara). Pri srednješolci so med dijaki veselili prvega mesta člani Gimnazije Poljane 23 (Podžaj Peter, Knez Domen, Sedej Tine), med dijakinjami Gimnazija Šiška 4 (Klemenčič Nina, Krašovec Urška in Ameršek Kim), med mešanimi trojkami pa Gimnazija Šentvid 1 (Šušteršič Lucija, Davidovič Domen, Škrbinc Vid).

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...