Vrata znova odpira Kino Bežigrad

edis vukovic 1
kino beigrad
kino beigrad stoli

Vrata znova odpira Kino Bežigrad

V Ljubljani v četrtek, 26. marca, vrata po dolgih letih ponovno odpira Kino Bežigrad. Oslej bo več kot kino, saj bo med drugim gostil tudi lutkovne predstave in delavnice za najmlajše, dvorano pa bo mogoče najeti tudi za različne dogodke. Ob tej priložnosti nas je v studiu obiskal direktor kina Edis Vuković, tudi lastnik frizerskega salona v Ljubljani, naš voditelj Tomaž pa se je o odprtju kina pogovarjal tudi s filmskim kritikom Marcelom Štefančičem Jr. in posušalci.

 

Kino Bežigrad bo kot neodvisni kino po napovedih Vukovića sodeloval z vsemi distributerji. K projektu ga je spodbudila situacija v prestolnici, kjer je po umiku filmov distributerja Blitz iz Koloseja nastala praznina v ponudbi. Kot pravi, se mu ne zdi primerno, da v resni ustanovi, kot je Cankarjev dom, gleda Hobita, druga skrajnost pa je, da je moral z družino na ogled risank v Kranj. Kaj še je povedal, izveste na posnetkih.

 

Kakšen je prenovljeni Kino Bežigrad, kaj je v njem novega?

 

 

Kakšne filme in predstave se bodo odvijale v Kinu Bežigrad?

 

 

Pričakujete, da bo dvorana v prenovljenem kinu polna?

 

 

Za otvoritveni film so izbrali politično srhljivko Strelec: Krvava pogodba. Film z oskarjevcem Seanom Pennom na čelu je posnet po romanu Jean-Patricka Manchetta pod taktirko francoskega režiserja Pierra Morela.

 

Foto 2 in 3: Kino Bežigrad

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...