Vogrinec – zmagovalec (nekdanje) lisice!

Zlata lisica

Vogrinec – zmagovalec (nekdanje) lisice!

Pred visokim jubilejem praznika pod Pohorjem je jutranji voditelj Tomaž Okorn poklical legendarnega Toneta Vogrinca. Kako se on spominja začetkov? “Jaz sem bil med prvimi celo zmagovalec! Takrat se je tekmovanje imenovalo “Mariborski slalom”, tekme so bile za moške in ženske. In na eni izmed zadnjih tekem, kjer smo se merili tudi moški, sem bil zmagovalec,” se spominja legendarni Tona. Svetovnega pokala takrat še ni bilo, tekmovanja na Pohorju so se imenovala FIS 1A. To je bila najvišja kategorija tekmovanj.

 

Tomaža, ki je tudi sam zapriseženi smučar, zanima med drugim tudi, kakšne so bile proge. Je bilo veliko lukenj? “Ne, lukenj ni bilo, bilo pa je vedno kronično pomanjkanje snega. Dostikrat so ga navozili s kamioni in ga po žlebovih spuščali na progo. Ta je bila posledično v takšnih zimah zelo trda in ledena.

 

Tekmovanje je z leti preraščalo in pridobivalo na dobrem imenu. Sledili so tudi “visoki” obiski. Ga je kdaj obiskal Tito? “Ne, v Maribor ga ni bilo. Od “velikih” osebnosti je bil na lisici recimo Juan Antonio Samaranch, predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja.”

 

Prireditelji in z njimi vsa slovenska športna javnost vsekakor upajo, da se bo do smučarskega praznika na Pohorju vendarle prebudila zima.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...