Vi vozite prehitro!

skupaj-umirjamo-promet_dol-pri-lj

Vi vozite prehitro!

Na to bodo voznike v Občini Dol pri Ljubljani odslej opozarjali posebni prikazovalniki hitrosti MHP50. Občina jih je zavoljo boljše varnosti občanov, predvsem pa otrok, namestila v naselju Laze pri Dolskem pri OŠ Janka Modra – podružnična šola Dolsko.

 

Prikazovalnik je del vseslovenskega projekta Skupaj umirjamo promet, ki je nastal na pobudo podjetja Sipronika in Zavarovalnice Triglav ter v okviru katerega bo 19 slovenskih občin aktivno umirjalo promet v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh. V občinah, kjer tovrstni prikazovalniki hitrosti že stojijo, že beležijo mirnejši promet.

 

Izkušnje kažejo, da v naselju Laze pri Dolskem (kjer zdaj stoji prikazovalnik) več kot polovica voznikov prekorači dovoljeno hitrost 50 km/h. V septembrskem merjenju je bilo med njimi 12 odstotkov takšnih, ki so hitrost prevozili celo za 20 do 30 km/h. Najvišja izmerjena hitrost vozila je bila 123 km/h, povprečna pa 52 km/h. Redarji so v letu 2015 ob meritvah z radarji skupno evidentirali 101 prekoračitev. Med kršitelji je bilo pet takšnih, ki so za 30-50 km/h presegli dovoljeno hitrost, ter 50 takšnih, ki so jo prekoračili za 10 do 20 km/h.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...