Veliko zanimanje za “sanjsko službo”

Veliko zanimanje za “sanjsko službo”

sanjska službaOpolnoči se izteče rok za oddajo kandidature za evropskega poslanca, poslanko. Včeraj je kandidatno listo oddala tudi Državljanska akcija Sanjska služba, ki je kandidate izbrala kar prek Facebooka in kar z žrebom. Z njihovim predstavnikom se je pogovarjala leteča reporterka Laura (gl. spodaj).

 

Ker evropskim poslancem ne gre ravno slabo, je bilo za t. i. sanjsko službo zanimanje neizmerno. Že mesečna plača je bajna in skupaj z dodatki doseže okoli 13 tisoč evrov. Zanjo se bo torej potegovalo tudi sedem kandidatov iz Državljanske akcije Sanjska služba, sedem navadnih smrtnikov, ki se v politiki pred tem niso preizkušali. Prihajajo iz Ljubljane, okolice Maribora, Idrije in iz Renč pri Novi Gorici.

 

Ekipa Državljanske akcije Sanjska služba bo svoje kandidate spremljala vse do njihove potencialne izvolitve. V primeru izvolitve nameravajo uvesti agoro, tj. platforma, na kateri bo lahko strokovna in laična javnost z njim izmenjavala svoje argumente, poglede. Se bo kandidat sam odločil, ali agoro potrebuje ali ne.

 

evropski parlamentKandidatne liste so vložile tudi stranke SD, DeSUS, SDS, NSi in SLS, Solidarnost, lista Igorja Šoltesa in PS. Pred petkom, zadnjim rokom, pa so vložitev kandidatur napovedali še v Zares, SNS, listi Kacin – Konkretno, Piratski stranki Slovenije in Zelenih Slovenije.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...