Večer knjige ali piva?

knjiga

Večer knjige ali piva?

Za knjige sicer težko najdemo čas in denar. Smo pa zato Slovenci v evropskem vrhu glede izposoje knjig. Tomaž je zjutraj poklical knjižnico v Medvodah, kjer mu je knjižničarka Meta povedala, da so naslovi izposoj sila različni. »Izpostavila bi ponovno iskanje knjige Tisoč veličastnih sonc.« Gre za roman avtorja Khaleda Hosseinija, ki govori o usodi žensk različnih generacij in neenakega socialnega izvora, ki ju vrsta naključij poveže v tesno prijateljstvo. To jima pomaga živeti v krvavih zgodovinskih okoliščinah in v okolju, ki je ženskam izrazito neprijazno, in doseže vrhunec, ko se ena žrtvuje za srečnejšo prihodnost druge.

 

Slovenci si sicer radi izposojamo biografije, dnevnike, biografske romane. »Predvsem gre v izposojo pogosto Pahorjeva Knjiga o Radi,« še pove knjižničarka Meta. Voditelj jutranjega programa, Tomaž jo je povprašal še glede zamudnin: »Imeli smo rekorderja, ki je bil dolžan okrog 300 evrov. Zadnje čase so sicer ljudje, tudi zaradi ekonomske situacije, zelo pozorni na to,« je še povedala knjižničarka iz Medvod.

 

Tomaž se je na svetovni dan knjige, ko je v večernem času na sporedu nogometna tekma med Bayernom in Barcelono še pošalil: »Moški, kaj boste imeli zvečer v rokah, knjigo ali pivo? Glede na to, da se obeta nogomet, vas najbrž prav veliko ne bo bralo.« Si predstavljate, punca / žena vpije: »Hej, Messi je dal gol, 1:0!«, moški pa reče: »Prosim, če ne motiš, ravnokar berem Visoško kroniko!«

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...