Več, kot le za klobaso

Planica

Več, kot le za klobaso

21 planiških delavcev čez nekaj dni odpotuje na prizorišče prihajajočih zimskih olimpijskih iger. Zaupali so jim pripravo skakalnice. Organizatorji se namreč bojijo, da bi utegnila nastati težava zaradi visokih temperatur, s katero se planiški delavci pogosto soočajo. Pa – kot vemo – vedno nekako uspejo najti ustrezno rešitev.

 

Direktor Zavoda Planica Jelko Gros je jutranjemu voditelju Tomažu ob tem naravnost povedal, da “ni nemogočih stvari, ki jih je potrebno storiti”. Planiški delavci so to res že večkrat dokazali, tudi sami poprijeli za lopato in odpravili težave. Njihove izkušnje so neprecenljive. “Organizacijski komite bi moral imeti sam kakih 20 let ustreznih izkušenj, da bi lahko ene olimpijske igre 100-odstotno izvedel. Pa še v tem primeru bi se lahko kaj zalomilo,” meni Gros.

 

Tomaž je vesel, da gredo na pomoč prirediteljem olimpijskih iger ravno Slovenci, vsekakor pa ga zanima tudi plačilo. “Najbrž ne bi šli, če se ne bi splačalo,” na kratko odgovori Jelko Gros.

 

“Pri nas pogosto takšni zagnani fantje dobijo le kakšno klobaso in kakšno jakno, v katero so oblečeni. Upam, da bodo vsaj tokrat res zaslužili. Saj so pridni!” planiške delavce v Soči pospremi Tomaž.  

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...