Datum: 21. 8. 2013
Organiziator dogodka, Primož Plešec, zagotavlja pestro dogajanje: »Kot vsako leto bomo imeli ocenjevanje kranjskih klobas tako strokovne komisije kot laično. Skupna ocena bo določila najboljše kranjske klobase.«
Gotovo se spomnite, da je bilo lansko letos lišati kar precej ostrih na račun tega ocenjevanja, češ da se kranjskih klobas, ki so narejene po točno določeni recepturi ne bi smelo ocenjevati. »Jaz temu pravim modna muha interesnega združenja izdelkovalcev. Vendar naš festival pripomore k prepoznavnosti in pripomociji kranjske klobase. Slovenci pa vemo, da si vse niso enake, saj jih okušamo!« odgovarja Plešec.
Voditelj jutranjega programa, Tomaž Okorn, z vseljem okuša kranjsko klobaso, z veseljem pa poleg tudi kaj popije. »H kranjski klobasi sigurno najbolj paše cviček. Ali pa pivo, seveda,« se nasmeji Plešec.
Do nedelje torej v Sori pri Medvodah vabljeni na festival kranjske klobase!