Poginil Reinhold

Poginil Reinhold

V Živalskem vrtu Ljubljana žalujejo za najstarejšim žirafcem z imenom Reinhold, ki je poginil med nesrečnim dogodkom v noči s petka na soboto.

 

Žirafo so mrtvo v soboto zjutraj v poplavljenem žirafnjaku našli oskrbniki živali. Žival so v skladu s strokovno prakso takoj odpeljali na patomorfološko raztelesbo, ki so jo opravili strokovnjaki Veterinarske fakultete ob prisotnosti vodje veterinarske službe ZOO Ljubljana. Na žirafi so bile ugotovljene poškodbe na glavi in izvin zadnje desne noge.

 

Kaj natančno se je ponoči dogajalo v žirafnjaku, nikoli ne bo mogoče povsem pojasniti, vendar je bil glede na najdene sledi najverjetnejši potek dogodkov sledeč:  Ponoči je začela iztekati voda pri napajalniku v boksu, kjer je bil nastanjen najstarejši samec Reinhold. Voda je začela poplavljati tla v žirafnjaku. Žirafe so že po naravi zelo plašne in občutljive na vse nenavadne dogodke, na katere reagirajo s paničnim odzivom. Reinholdu je na mokrih in zato spolzkih tleh najverjetneje spodrsnilo. Ob tem si je poškodoval zadnjo desno nogo in najverjetneje močno udaril z glavo v leseno steno boksa, kar je bilo zanj usodno.

 

Zaposleni so takoj preverili zdravstveno stanje ostalih treh žiraf, Gala, Rastka in Cvetka. Izkazalo se je, da so v dobrem zdravstvenem stanju. Dan so preživeli v zunanjem delu ograde, medtem pa so delavci popravili vodovodno napeljavo v žirafnjaku.  Zvečer so se žirafe brez težav vrnile na počitek v notranji prostor.

 

Foto: Petra Hrovatin, arhiv ZOO Ljubljana

Fotografije

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...