V Zagrebu luksuzni Uber

uber-driver-660x330

V Zagrebu luksuzni Uber

Ameriško podjetje Uber bo od petka v Zagrebu poleg običajne storitve UberX nudilo tudi UberSelect. Ta ponuja prevoz v novejših avtomobilih višjega razreda, kot so BMW serije 5, Audi A4, Volkswagen passat ali Škoda octavia.

 

Uber je na hrvaškem trgu prisoten šele od konca oktobra lani, povpraševanje po njegovih stortivah pa se, kot pravijo v podjetju, krepi. Prav zato želijo zdaj uporabnikom ponuditi še več izbire. Poleg omenjenih dveh napovedujejo uvajanje njihove najdražje storitve UberBlack. To pomeni profesionalnega voznika z vozili najvišje kategorije.

 

Cena vožnje z UberSelectom bo za eno kuno (13,3 centa) na kilometer dražja, kot je za UberX, pri kateri zaračunavajo tri kune (40 centov). Start stane šest kun (80 centov), minimalna cena prevoza pa 15 kun (dva evra).

 

UBER SLOVENIJA

Uber je že pred časom napovedal, da si želi vstopiti tudi na slovenski trg s storitvijo UberX, ko bo zakonodaja ustrezno urejena. Na ministrstvu pravijo, da bo za javno razpravo pripravljena že v novembru. 

 

V Sloveniji bi lahko prevoze zanj izvajali le licencirani prevozniki (z licenco za prevoz potnikov, ne taksi), in sicer le samostojni podjetniki in podjetja. V Zeleni prestolnici naj bi ponudili tudi storitev Uber Ljubljana, ki jo bodo zagotavljali le z električnimi vozili. Ta naj bi bila enotne grafične podobe EURBAN.

 

Pričakovati pa je treba, da vse ne bo šlo gladko. Zaradi “nelojalne” konkurence so ponekod v tujini Uber že prepovedali, na Hrvaškem njegovo poslovanje denimo spemljajo vebalni in celo fizični napadi na njihove vozniki. Cene Uberjevega prevoza v Zagrebu so namreč za četrtino nižje kot pri najcenejših taksi prevozih. 

 

Foto: zagreb.info

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...