V spletno banko nikoli s povezavo v e-mailu!

Mail

V spletno banko nikoli s povezavo v e-mailu!

Ne nasedajte goljufivim elektronskim sporočilom. Nacionalni odzivni center za obravnavo incidentov s področja varnosti elektronskih omrežij in informacij (SI-CERT) opozarja, da v teh dneh poteka najbolj množičen in sofisticiran napad spletnih goljufov s tako imenovanim ribarjenjem (phishing) na komitente bank v Sloveniji. Z elektronskimi sporočili, kot so “Prejeli ste novo varnostno opozorilo”, “Novo plačilo prejeto” ali “Vaš račun zahteva dodatno preverjanje”, vabijo komitente, da na lažna spletna mesta vpišejo podatke. Potem jih zlorabijo.

 

SI-CERT svetuje:

“da vklopijo preverjanje obstoja domene pošiljatelja. Če tega iz kakšnega razloga ne morejo storiti, naj se obrnejo na SI-CERT (preko elektronske pošte na cert@cert.si), da jim posredujejo spisek aktualnih naslovov.

 

Vsem uporabnikom pa svetujejo, da se v primeru, ko so sporočilo prejeli in sledili povezavi in vpisali podatke, takoj obrnejo na svojo banko in jih obvestijo, da so morda žrtve napada phishing.

 

Vsem uporabnikom svetujejo tudi ogled osnovnih navodil za varno e-bančno poslovanje. To med drugim pomeni, da do spletne strani banke vedno dostopajo preko vpisa spletnega naslova v naslovno vrstico brskalnika ali preko zaznamka, nikoli pa preko povezav, ki jih dobijo po e-pošti ali drugje na internetu.”

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...