ŽAK gre v prenovo

stadion-zak
ljubljana
ljubljana

ŽAK gre v prenovo

Redarji v Ljubljani, kanalizacija in obnova stadiona ŽAK je le nekaj tem, ki smo jih obdelali ob tokratnem gostovanju župana Ljubljane Zorana Jankovića v studiu Radia Ekspres. Na vaša vprašanja je odgovarjal v živo. Če ste kakšnega od odgovorov preslišali, mu lahko prisluhnete spodaj.

 

Poklicala nas je Karmen, zanimalo pa jo je, kakšna bo usoda ljubljanskega stadiona ŽAK. Brez skrbi. Janković napoveduje celostno prenovo stadiona, poslušajte:

 

 

Janez ni navdušen nad preozko kolesarsko stezo ob cesti proti Polju. Zanimalo ga je, zakaj je steza tako ozka in ali jo bodo popravljali?

 

 

Poslušalca Andreja je zanimalo, kakšne načrte ima MOL za ureditev Ižanske ceste, ki je v slabem stanju. Župan odgovarja:

 

 

V Zeleni Jami načrtujejo spremembo ureditve prometa, tam pa bodo na novo zarisali tudi parkirne prostore. Jožeta skrbi, da tamkajšnji stanovalci ne bodo mogli več z dvorišč. Je skrb upravičena?

 

 

Poslušalko Tatjano iz Štepanjskega naselja je zanimalo, ali se lahko stanovalaci bloka lotijo sami prenove parkirišča, ki je v lasti MOL, ali pa potrebujejo posebno dovoljenje občine. Odgovor:

 

 

Po elektronski pošti je prispelo tudi vprašanje o tem, kdaj lahko kanalizacijo pričakujejo v Repčah nad Sostrim. Župan pravi takole:

 

 

Poslušalko Lucijo je zanimalo, ali bo občina v Tomačevem uredila kakšen avtobusni prevoz bližje naselju. Glede na ozkost ulica tam bodo iskali alternative, pravi Janković. Več na:

 

 

Slavica piše, da želi VO-KA na Tomažičevi narediti priključke za vodo, zato bodo zaprli del ulice in jim zaračunali 1500 evrov. Sprašuje, ali je to pravično:

 

 

Pisala nam je poslušalka Alenka, ki je zelo nezadovoljna z vozniki, ki nepravilno parkirajo na Aljaževi in Aleševčevi. Zanimajo, zakaj tam ni nikoli redarjev. Kaj pravi župan?

 

 

Težko pričakujemo prižig prazničnih lučk, ki se bo letos odvil 25. novembra. Kakšne spremembe lahko pričakujemo, kakšna bo nova osvetlitev?

 

 

Še več pogovorov in županovih odgovorov na vprašanja o Ljubljani najdete na povezavi tukaj.

 

Foto ŽAK: delo.si

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...