Zavrnite uporabo plastike in plastičnih vrečk

Zavrnite uporabo plastike in plastičnih vrečk

Mesec julij je bil mednarodni mesec brez plastike. Izziv, da se izogibamo plastičnim izdelkom, pa bo v prihodnje vedno večji. Cilj je, da jih nadomestimo s trajnostnimi vrečkami, torej tistimi, ki sledijo načelom krožnega gospodarstva.

 

Globalnemu gibanju proti onesnaževanju s plastičnimi vrečkami se pridružuje tudi Mestna občina Ljubljana. Cilj je spodbuditi vse meščanke in meščane, pa tudi vse ostale prebivalce Slovenije, da pri nakupih ravnajo drugače, da ne kupujejo izdelkov, narejenih izključno iz plastike oz. da za nakupe večkrat uporabijo isto vrečo, nahrtbnik ali kaj podobnega. MOL je k sodelovanju povabila tudi trgovce in gostince v mestnem središču ter jih pozvala, da se pridružijo kampanji proti plastičnim vrečkam.

 

UPORABLJAJTE LASTNE TORBE ALI KOŠARE

Tudi najemnikom na osrednji tržnici so v sklopu treh akcij že razdelili brezplačne biorazgradljive vrečke, prav tako so jih na stojnici na Pogačarjevem trgu delili obiskovalcem tržnice. Informatorji so pojasnili tudi, zakaj so plastične vrečke tako obremenjujoče za okolje, jih spodbujali, da za svoje nakupe uporabljajo biološko razgradljive vrečke in te zahtevajo tudi od prodajalcev, oziroma da uporabljajo lastne torbe ali košare, s katerimi bodo še zmanjšali uporabo različnih vrst embalaže.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...