V Laškem se začenja Pivo in cvetje!

mi2
katrina
magnifico02

V Laškem se začenja Pivo in cvetje!

V Laškem se začenja 51. festival Pivo in cvetje. Festival bo v znamenju 190-letnice Pivovarne Laško, kar prinaša nekaj novosti. Organizatorji festivala so festivalski oder Zlatorog iz Jagoč vrnili na staro lokacijo na Trubarjevem nabrežju, prireditev pa je znova v celoti brezplačna. Cena pollitrškega vrčka piva znaša “jubilejnih” 190 centov.

 

Festival bo letos tudi najbolj mednarodni doslej. V Laško prihaja več kot 50 glasbenikov iz 17 držav, na njem bodo med drugimi nastopili Europe, Natalie Imbruglia, Katrina (nekdanja Katrina & The Waves), Magnifico, Tinkara Kovač, Nuška Drašček in drugi. Letos predstavljajo tudi nov oder Malt z elektronsko glasbo.

 

Med festivalom bo veljal poseben prometni režim, Slovenske železnice pa bodo tudi letos v času festivala povečale število vlakov do Laškega tako iz smeri Maribora kot tudi iz smeri Ljubljane. Novost so posebni vlaki tudi iz Zagreba.

 

Pivovarna Laško je na prvi dan festivala od 14 h do 18 h odprla svoja vrata ter z vodenimi ogledi obiskovalcem predstavila zgodovino delovanja pivovarne ter proizvodne in polnitvene linije. V okviru Dneva Laščanov so odprli razstavo »Enega točenega, prosim«, razstavo točilnih naprav Pivovarne Laško. Od 19h dalje pa se Laščani po tradiciji zberejo na občinskem dvorišču in se posvetijo druženju, zabavi, igri in glasbi.

Avdio

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...