V Koloseju 400 otrok na kolesih

V Koloseju 400 otrok na kolesih

Več kot 420 otrok iz desetih šol finalistk letošnjega razpisa Varno na kolesu se je v četrtek zbralo na slavnostni razglasitvi zmagovalcev. Vseslovenska kolesarska pobuda je namenjena zagotavljanju prometne varnosti najmlajših kolesarjev. Izpostavlja varno vožnjo s kolesom, katere osnova je popolno opremljeno kolo ter kolesarska čelada, skozi prizmo varnosti pa opozarja tudi na problematiko neurejene kolesarske infrastrukture v marsikaterem slovenskem kraju. Poleg tega želi spodbujati kolesarstvo kot zdrav način življenja, ki posameznikom prinaša kakovostnejše življenje. 

 

Več kot 80 šol je tako daljše obdobje sodelovalo na razpisu in izpolnjevalo različne naloge (več o njih izveste na spodnjem posnetku). Najbolje se je odrezala OŠ Bršljin iz Novega mesta, na drugo mesto se je uvrstila OŠ Jurija Vege iz Moravč, tretje mesto pa je zasedla OŠ Pohorskega Odreda Slovenska Bistrica. Čestitamo! Prav vsi otroci so se razveselili številnih praktičnih nagrad, šole pa za svoj trud prejele denarno donacijo v skupni vrednosti 5.500 evrov, od tega zmagovalna kar 1.000 evrov.

 

Po koncu uradnega dela so se šolarji podali na raziskovanje različnih kolesarskih kotičkov in se preizkusili v številnih prometno-kolesarskih vsebinah, utrjevali svoja znanja in sposobnosti v polžji vožnji, spretnostnem poligonu in tako spoznavali različne stile in načine kolesarjenja.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...