V Čirčah zmanjšali čakalne vrste

enote-13-14-039 Kranjski vrtci

V Čirčah zmanjšali čakalne vrste

Zaključila se je obnova in nadgradnja vrtca v Čirčah v Mestni občini Kranj. Nova pridobitev zagotavlja dva nova oddelka otrok, kar pomeni, da bodo lahko zmanjšali število čakajočih otrok za sprejem v vrtec. V kranjski občini jih je še vedno okoli 80.

 

Potem ko je bila v letu 2014 samo okvirno začeta gradnja vrtca v Čirčah, ki pa ni imela finančnega pokritja do zaključka del, so lani z rebalansom proračuna zagotovili sredstva za prvo fazo, da so objekt pokrili. V letošnjem proračunu so bila zagotovljena še preostala sredstva za dokončanje objekta vrtca. V objektu je bilo urejeno tudi dvigalo, prav tako pa so bili obnovljeni nekaterih prostori v pritličju.

 

Kot je izpostavil kranjski župan Boštjan Trilar, v zadnjih letih veliko delajo na šolah in vrtcih, obnova in nadgradnja vrtca v Čirčah pa velja za enega večjih projektov. Poleg odpiranja novih oddelkov občina podpira tudi podeljevanje koncesij. “Ključno je, da smo na občini s temi ukrepi dosegli, da se je čakalna vrsta za sprejem otrok v vrtec zmanjšala s 120 na 80. Leta in leta se je namreč ta številka gibala okoli 120,” je pojasnil Trilar.

 

Foto: Kranjski vrtci

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...