USA For Africa

We are the world 25 for Haiti

USA For Africa

Na današnji dan l. ’86 je več kot 6000 radijskih postaj po svetu istočasno predvajalo pesem We Are The World projekta Usa For Africa. Gre za dobrodelno pesem, ki sta jo leto pred tem napisala Michael Jackson in Lionel Richie. Navdih zanjo sta dobila po pesmi Do They Know It’s Christmas projekta Band Aid. S pomočjo tega so zbirali sredstva za lačne.

 

Tudi tokrat so skupaj zapeli številni svetovno znani glasbeniki; od Billyja Joela, Tine Turner, Diane Ross, Brucea Springsteena, Cyndi Lauper, Stevieja Wonderja, Kennyja Rogersa itd. Z pomočjo tega projekta so zbrali okoli 60 milijonov dolarjev, ki so jih namenili Etiopiji, Sudanu in drugim revnim državam.  K sodelovanju so povabili tudi Princa, ki pa je sodelovanje zavrnil, češ da ne nastopa z drugimi. Je pa namesto tega »doniral« ekskluzivno pesem 4 The Tears In Your Eyes na naslednjem istoimenskem albumu.

 

Projekt so pred tremi leti ponovi. Naredili so neke vrste re-make z naslovom We Are the World 25 for Haiti. Pri njem so sodelovali tudi drugi glasbeniki, med njimi Wyclef Jean, Jennifer Hudson, Justin Bieber, Usher, Pink, Celine Dion in drugi. Z njim so zbirali sredstva za Haiti, ki ga je takrat prizadel katastrofalen potres. Preverite, katera različica vam je bolj všeč.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...