Umrl je David Bowie

David Bowie

Umrl je David Bowie

V petek je dopolnil 69 let in objavil svoj zadnji album, tri dni kasneje pa je žal izgubil boj z rakom. “David Bowie je danes umrl mirno v krogu svoje družine po pogumnem 18-mesečnem boju z rakom,” so sporočili na njegovem uradnem profilu na družbenih omrežjih.

 

Zvezdnik se je rodil v Londonu kot David Robert Jones. Umetniško ime si je nadel leta 1965. V zgodovino pop glasbe pa se je zapisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov – od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah (Merry Christmas Mr. Lawrence, The Last Temptation of Christ, Just a Gigolo …).

 

Dolga leta se je ugibalo o njegovem zdravju in bolezni. V živo je nazadnje nastopal v New Yorku na dobrodelnem koncertu leta 2006, zadnji album Blackstar pa je objavil, kot rečeno, v petek na svoj rojstni dan. Na njem je sedem pesmi, ki so jih kritiki dobro sprejeli.

 

Mi si ga bomo najbolje zapomnili po uspešnicah iz 80-ih, kot so Absolute Beginners, Modern Love, China Girl in drugimi. Nocoj tudi v 6 zvezdniških ob 6h.

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...