Rihanna, Islam in Metallica za en cilj

metallica-002
Rihanna And The Clara Lionel Foundation Host 2nd Annual Diamond Ball - Arrivals
ellie goulding

Rihanna, Islam in Metallica za en cilj

Znana je večina nastopajočih na letošnjem petem festivalu Global Citizen, ki bo 24. septembra v newyorškem Centralnem parku znova mobiliziral obiskovalce za boj proti revščini. Med nosilnimi izvajalci bosta tudi skupina Metallica in zvezdnica Rihanna.

 

Festival vsako leto poteka v času srečanja Generalne skupščine Združenih narodov, ko se v New Yorku zbere na stotine svetovnih voditeljev. S tem poskuša izvesti javni pritisk na vlade, da bi zagotovile več razvojne pomoči.

 

Letos bo osredotočen na spodbujanje enakovrednega izobraževanja za deklice in begunske otroke, saj je pismenost eden pomembnih pogojev za boj proti revščini. Po podatkih otroškega sklada ZN namreč okrog 58 milijonov mladostnikov po svetu ne obiskuje šole. Številke so še posebej visoke v Afriki ter v Pakistanu in Afganistanu.

 

Na koncertu bodo moči združili torej velikani heavy metala Metallica (to bo eden redkih nastopov skupine letos), pop pevka Rihanna, Selena Gomez, skupina Major Lazer, katere uspešnica Lean On velja za največkrat preneseno pesem na Spotifyju v zgodovini, in raper Kendrick Lamar.

 

Kot gostujoči izvajalci bodo med drugimi nastopil r’n’b pevec Usher, folk rocker Yusuf Islam, nekdaj znan kot Cat Stevens, pevec skupine Coldplay Chris Martin, frontman skupine Pearl Jam Eddie Vedder ter pop pevka Ellie Goulding.

 

Koncert bo v ZDA predvajan na televizijskem kanalu MSNBC, v živo ga bodo prenašali tudi preko YouTuba in iHeartRadia. Lanskega festivala so se kot posebni gostje med drugimi udeležili prva dama ZDA Michelle Obama, ameriški podpredsednik Joe Biden in hollywoodski zvezdnik Leonardo DiCaprio.

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...