Tudi veselje do življenja je pomembno!

Europa Donna 3
Europa Donna 2
Europa Donna 1

Tudi veselje do življenja je pomembno!

Ljubljana je bila z rožnatimi trakovi ozaljšana že v soboto, ko je Europa Donna pripravila tek in hojo za upanje. Tam je bil tudi Radio Ekspres in naš leteči reporter Grega. Spoznal je kar nekaj pozitivnih in močnih žensk, ki so premagale raka dojke, med drugim tudi takšne, ki besede »rak« ne bi smele imeti napisane med svojimi izkušnjami.

 

Predsednica sekcije mladih bolnic Tanja Španič, sicer veterinarka, pravi, da se je z boleznijo spopadla nadvse pogumno. »Kot znanstvenici mi to niti ni bilo nič tako groznega, zaradi medicinskega znanja sem pač vedela, za kaj gre. Večji problem je bil v tem, da sem bila ravno na začetku doktorskega študija, ki ga je bilo potrebno prekiniti.«

 

Vse obolele ne govorijo s takšnim pogumom. Je razlog strah? To vprašanje je Grega zastavil predsednici združenja Europa Donna, Mojci Senčar. »Eden izmed razlogov je vsekakor strah. Vendar ženske bi se morale bolj zavedati, da je zaradi današnjega načina življenja velika nevarnost, da obolijo za rakom dojk. Zato bi morala dekleta začeti s skrbjo za svoje dojke že v poznih najstniških letih in nato vse svoje življenje.«

 

Izjemno pomembno sporočilo je namreč, da je skrbi za zdravje naša dolžnost, izpostavi Senčarjeva. »Morali bi biti redno telesno aktivni, morali bi se zdravo prehranjevati, vzdrževati telesno težo in se predvsem veseliti življenja!« meni Senčarjeva.

 

Sporočilo bo združenje Europa Donna iz Ljubljane poneslo še naprej po Sloveniji, med drugim v Maribor, Koper, Novo Gorico, Dolenjske Toplice.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...