Trnfest bo tudi letos!

scena 11.07.11., trnfest, festival, foto: davor lovincic

Trnfest bo tudi letos!

Jutri, 3. avgusta, se pred KUD France Prešeren vrača že 25. festival Trnfest. Potekal bo do 24. avgusta, ko bo dopolnil sestrski festival Emonska promenada, namenjen družinam.

 

Festival bo uvedlo odprtje fotografske razstave Urške Boljkovac Made in Yugoslavia, na dvorišču pa bo nato odmevala glasba raperja Nipkeja in njegove zasedbe The Nipples. Koncertni program bodo med drugim popestrili še nastopi Leona Matka, Janija Kovačiča, Lynch, Haiku Garden ter etno tria Nike Solce Faronika.

 

KUD France Prešeren od leta 2013 ni več podprt z mestnimi ali državnimi subvencijami. “Bolj uveljavljeni programi oziroma sodelavci so se ‘razbežali’ v druge projekte in na druge lokacije, manj uveljavljenih in novih pa KUD France Prešeren ne zmore (več) podpirati. To pomeni, da – razen Trnfesta in Emonske promenade – v Kudu ne delamo nič več ‘svojega’,” so zapisali v KUD France Prešeren.

 

Opominjajo, da občasno kdo najame prostor, zato da delujoči v društvu lahko poravnajo vsaj račun za elektriko, a se kljub temu minus KUD France Prešeren še naprej veča. V minulih letih in lani je znašal okoli 600.000 evrov.

 

Foto: zurnal24.si

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...