Tri, štiri, začenjamo!!!

Ana v studiu
Ana v studiu 1

Tri, štiri, začenjamo!!!

Ura še ni bila niti sedem, ko sta se Tomažu v studiu pridružili naša urednica Barbara Barbič in Ana Lukner z Anine zvezdice. Trojica je predstavljala akcijo Dobrodelna zvezdica Radia Ekspres, s katero smo zjutraj tudi uradno začeli.

 

Barbara je predstavila odločitev za takšno akcijo: “Tudi mi na radiu se težko izognemo številnim zgodbam o stiski ljudi, ki nas spremljajo vsakodnevno, preko medijev, v naši bližini, v šolah naših otrok. Vse več je zgodb o družinah, ki jih je ekonomska kriza potisnila na rob. Hkrati vse bolj prebiramo in poslušamo in govorimo o pomenu družbene odgovornosti, katere pomemben del je seveda tudi pomoč pomoči potrebnim. In ni bilo potrebno veliko, da smo se na Radiu Ekspres odločili, da prisluhnemo temu klicu na pomoč.”

 

Zbiramo sredstva, s katerimi bomo nakupili hrano in jo predali organizaciji Anina zvezdica. “Anino zvezdico smo izbrali zato, ker so nas res prepričali njeni rezultati, njena transparentnost, pretekle akcije in tudi očitna nesebična energija ustanoviteljice Ane ter vseh njenih prostovoljcev in prostovoljk,” je pri tem izpostavila Barbara.

 

Ana Lukner se je iskreno zahvalila za povabilo k sodelovanju. Povedala je, da je Anina zvezdica lani razdelila 74 ton hrane, letos načrtujejo pripraviti še enkrat toliko paketov. Izpostavila je, da je revščina v Sloveniji res huda, da v njihovo skladišče prihajajo družine, ki dobesedno nimajo dovolj denarja za hrano. “Najdemo pa seveda tudi pozitivne zgodbe. Recimo v naše skladišče prihajajo družine, ki so bile same deležne paketov s hrano, zdaj pa jo prinesejo same. Za druge. Ko se postavijo na noge, ne pozabijo na pomoč, ki so jo bile deležne.”

 

Barbara je na koncu še poudarila, da si na radiu iskreno želijo, da bi v okviru akcije Dobrodelna zvezdica Radia Ekspres zbrali čim več sredstev, da bi lahko kupili čim več hrane in jo predali Anini zvezdici. “Želimo si, da bi tako olepšali praznike čim več družinam in posameznikom. Resnočno upamo, upamo, da bo Dobrodelna zvezdica Radia Ekspres prižgala iskro upanja čim večim…”

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...