Trenirajte tudi na asfaltu!

Tek 3

Trenirajte tudi na asfaltu!

Naša poslušalka Monika je že sodelovala na maratonu, pretekla je tako imenovani polmaraton. »Preizkušnja je bila kar zahtevna, precej priprav je zahtevala, veliko sem hodila tečt. Imela sem tudi kar veliko tremo,« razlaga rekreativka.

 

Trenirala je na pesku in zato jo je asfaltna podlaga kar precej motila. Tistim, ki se pripravljate na maraton zato svetuje, da svoje priprave prilagodite tudi v tej smeri, torej da tečete tudi na asfaltni podlagi.

 

Pa je vredno truda? »Vsekakor! Ko sem prišla skozi cilj, ko sem dvignila roke, se mi je zdelo, da sem naredila nemogoče.«

 

Monika svetuje vsem, da greste na maraton samozavestni, da se ne zaletite preveč že na začetku, pač pa da tečete lepo v skladu s svojimi zmožnostmi.

 

Tudi naš jutranji voditelj Radia Ekspres, Tomaž Okorn, je že pretekel polmaraton in se z Moniko več kot strinja. »Ja, to je pogosta napaka, torej da tekači v tisti evforiji začnejo prehitro. Spomnim se, da sem na svojem prvem polmaratonu prvi kilometer pretekel v štirih minutah!« Tomaž je pozneje upočasnil in zmogel do cilja, tudi on pa svetuje zmeren tempo že na začetku.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...