Tomaž Okorn, naš nov jutranji glas

Tomaz Okorn

Tomaž Okorn, naš nov jutranji glas

So rekli, naj napišem kaj o sebi, naj se predstavim…. Sem miren in ubogljiv fant s 190 cm, 80 kilogrami, dvema otrokoma in eno ženo. Za kilograme pravijo, da bi jih bilo lahko več, za ženo pa sam pravim, da je ena čisto dovolj. Osnovno in srednjo šolo sem izdelal v prvem poskusu, na ekonomski fakulteti pa sem se v želji, da bi snov res čim bolje obvladal, večkrat prijavil k izpitu. No, diplomo sem le naredil, vendar se s tem res ne hvalim.

 

Znan sem po tem, da se mi vedno mudi. Tudi v prostem času. Imam neuradni rekord: muzej v Vatikanu sem si ogledal v 15 minutah, London pa v dveh urah. Le na morju lahko pozabim vse. Na plaži počivam v neskončnost in berem. Dobro, vmes pol ure lovim ribe s svoje jahte. Gre seveda za gumenjak in Tomosovo štirico.

 

Moja največja odlika je, da sem lahko že zgodaj zjutraj zelo dobre volje, moja slabost pa so semaforji, saj vedno preklinjam, kadar se moram ustaviti pred rdečo lučjo. Ker se ne spodobi preklinjati, včasih raje izberem manjše zlo in zapeljem v rdečo. V načrtu imam referendum, da bi ukinili semaforje.

 

Pa komarjev ne maram. Na leto jih pobijem okrog 500. Domačih živali nimam. Nekaj časa sem se trudil z želvo, vendar se nisva razumela in sem jo oddal. Psi so tudi moja šibka točka. Kadar tečem v gozdu, si najmanj želim slišati njihovo lajanje ob mojem stegnu. Še nasvet, kako se mi prikupiti: recite mi, da sem se zredil.

 

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...