Tomaž nad najbolj pekočega

?ili

Tomaž nad najbolj pekočega

Med največjimi mojstri vzgoje pekočih čilijev je Tomaž Pipp iz Svetega duha pri Škofji Loki. Razvil je blagovno znamko Čili Pipp, naročila pa dobiva tudi iz ZDA in Avstralije.

 

Tomaža iz jutranjega programa zanima, če so slovenske razmere res tako ugodne za vzgojo teh rastlin. »Razmere so dokaj ugodne, pomagamo pa si tudi z rastlinjaki, s katerimi si podaljšamo poletje. Čili pri nas sicer dobro uspeva. Če le znamo vsaj malo vrtnarit,« pripoveduje mojster Pipp.

 

Vsako leto vzgojijo kar nekaj novih sort. »Tudi letos bo nekaj še bolj pekočih sort, kot jih že poznajo naši porabniki.« Moč čilijev se meri v skovilih. »Med našimi najbolj pekočimi je sorta maruga skorpion z dva milijona skovili.« Tomaž na jutranjem programu se pri tem takoj opogumi, da bi poskusil. »Ne, nikakor. Enostavno premočan je. Če bi celega pojedel, sploh ne vem, če bi ostal na nogah,« ga takoj prizemlji mojster čilijev, drugi Tomaž.

 

Jutranji Tomaž se izziva kljub temu ne brani. »Že jutri med Kraljevskim zajtrkom Radia Ekspres bom poskusil ta čili. Pa da vidimo, če bom ostal na nogah.«

 

Spremljajte na Radiu Ekspres, kako se bo ta podvig nadaljeval. Če svojega kolektiva še niste prijavili na naš kraljevski zajtrk, pa storite to zdaj – preko zgornje povezave.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...