»To je takšen svinjak…!«

Umazana miza

»To je takšen svinjak…!«

Ste bili tudi vi kdaj priča dobesednemu razmetavanju hrane v kakšnem turističnem resortu? Voditelj jutranjega programa Radia Ekspres, Tomaž Okorn, se je o tem pogovarjal z natakarjem Mitjo iz enega izmed ljubljanskih hotelov. »Opažam, da so navade zelo slabe, včasih bi lahko rekel celo katastrofalne. Naložijo si toliko hrane, da polovica ostane na mizi, miza pa ostane skoraj kot svinjak.«

 

To hrano seveda v hotellu zavržejo, gre med odpadke. »Ne samo žalostno, to je katastrofa! Očitno recesija še ni dovolj velika. Šele takrat bodo ljudje tudi v tem oziru začeli varčevat,« razmišlja natakar Mitja.

 

Ne skopari niti na račun omikanosti gostov: »Včasih, ko pridem za mizo… to je takšen svinjak, da res ne morem verjeti, da lahko to za sabo pustijo ljudje!«

 

Tisti, ki ste bili kdaj v resortih Turčije, Tunizije, Egipta, veste, o čem Mitja govori. Slovenci smo – tako vsaj pravijo hotelirji drugod po svetu – kar zgledno čisti gostje. Očitno imajo pri tem svoje prste vmes Slovenke. Tudi Tomaž Mitjino pripovedovanje pospremi z besedami: »No vidiš, žena, še so večji packi od mene!«

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...