Titov zajtrk: govedina v juhi

Tito 1

Titov zajtrk: govedina v juhi

V času, ko vas vabimo, da se prijavite na naš kraljevski zajtrk, smo izvedeli že številne zanimivosti o navadah zajtrka širom sveta. Etiopijci imajo radi kri iz žive krave, Američani čez teden nimajo časa za zajtrk, Irci jedo krvavicam podobno jed.

 

Tomaž je izbrskal tudi informacijo o zajtrku trdosrčnega voditelja Severne Koreje, pokojnega Kim Jong Ila. »Menda je prisegal na japonsko hrano, rad je jedel sašimi. Tudi svinjino z Danske, pa kaviar iz Irana in Uzbekistana.« Sofisticirano in prestižno, medtem ko je ljudstvo jedlo star kruh.

 

Je bilo tako tudi s pokojnim maršalom SFRJ? Tomaž je poklical njegovega Titovega nekdanjega osebnega butlerja, Jožefa Oselija. »Josip Broz Tito je imel le eno željo za zajtrk. To je bila govedina v juhi. Morala je imeti malo hrustanca poleg, da ga je delil s psičkoma.«

 

Pri tem se Tomaž sprašuje, če je tudi pokojni Janez Drnovšek poskrbel, da je pes Brody pojedel kaj mesa. »Ali se je moral kar navaditi na vegansko dieto. Tako kot lastnik…«

 

Če se še niste prijavili na Kraljevski zajtrk Radia Ekspres, storite to preko zgornje povezave. Juhe vam sicer ne bomo prineslli, zato pa ne bo manjkalo ostalih številnih dobrot.

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...