Zmagovalka Evrovizije bradata diva iz Avstrije

conchita wurst
Tom-Neuwirth

Zmagovalka Evrovizije bradata diva iz Avstrije

Zmagovalka letošnje Evrovizije je pesem avstrijske dive z brado Conchite Wurst, ki je bila že od začetka evrovizijskega dogajanja v središču pozornosti. Njeno pesem Rise Like a Phoenix lahko poslušate spodaj, tukaj pa si lahko ogledate nastop Conchite brez ličil, brade in dolgih las. 

 

Zmagala je zanesljivo, prepričljivo, po zmagi pa povedala, da je ta noč posvečena tistim, ki verjamejo v mir in svobodo ter hkrati dodala, da nas nič ne more ustaviti. To je druga zmaga za Avstrijo po letu 1966, ko je v Luxemburgu zmagal avstrijski pevec Udo Jurgens.

 

Tinkara Kovač je bila zadovoljna z nastopom in uvrstitvijo v finale, kjer pa je bila žal daleč zadaj. Glasove je prejela le od Črne gore (8 točk) in Makedonije (1 točko). Organizatorji so v nedeljo objavili tudi rezultate glasovanj, ki so pokazali, da se je slovenska ekipa v finale uvrstila za las, kot zadnja.

 

Tukaj lahko poslušate tudi, kaj je Tinkara povedala voditelju Gregorju Murnu pred četrtkovim nastopom, preden se je uvrstila v finale: https://www.radioekspres.si/se-bo-tinkari-uspelo-prebiti-v-finale/

Video

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...