»Tina ni fuzbal! V fuzbalu smo zanič!«

Tina Maze 3

»Tina ni fuzbal! V fuzbalu smo zanič!«

Kaj pravzaprav pomeni slovo uspešnega trenerja Magonija za Tinino kariero? Voditelj jutranjega programa Tomaž je poklical dolgoletnega smučarskega trenerja, Janeza Šmitka. »Moja ocena je, da je teh razhajanj v njeni ekipi kar preveč. Težko je sicer ocenjevati, če človek ni poleg. Slišim pa raznorazne stvari.«

 

Tomaž se sprašuje, če so v tem trenutku na trgu trenerji, ki bi prihodnjo sezono Tino lahko popeljali do olimpijske zlate medalje. »Kompetentni trenerji nedvomno so. Dobiti pa jih je težko. Tudi zaradi uspehov, ki jih je letos nanizala. Ponovitev ne bo enostavna,« meni Janez Šmitek. Slovenski smučarski strokovnjak dodaja osebno mnenje, da bo Tina zagotovo nanizala vsaj še eno takšno sezono.

 

Šmitek na tej točki izpostavi tisto težavo v Tinini ekipi, o kateri je bilo že precej napisanega. »Nekdo mi je rekel, da se pri njih vse začne na tisti točki, ko je povsod drugod že vsega konec.« Odnosi v ekipi so pač tisti del »paketa«, s katerim se bo moral novoizbrani strokovnjak strinjati.

 

Za začetek je Šmitek prepričan, da bo za novega trenerja najbolje, da ne bo začel spremljati poročanja medijev. »Čustven naboj glede smučarije je pri nas izredno visok. Pritiski so ogromni. Najboljše je, da tekmovalci medijev sploh ne spremljajo. Če pa spremljajo bloge, se jim pa sploh lahko zmeša.«

 

Dobro, ampak saj so tudi nogometaši pod velikim pritiskom… »Nogometa sploh ne bi jemal resno, ker smo v njem zanič,« pri tem zamahne Janez Šmitek.

 

Avdio

  • Se bo vaš življenjski slog zaradi podražitev spremenil?

    Loading ... Loading ...